Vista aèria de Can Sanpere. Foto: ACN

L’expropiació de Can Sanpere torna a estar sobre la taula de l’Ajuntament de Premià de Mar. El consistori encapçalat per Miquel Àngel Méndez té la difícil papereta de posar fi a la travessia pel desert d’un dels expedients oberts més espinosos d’aquest segon mandat. Després d’aconseguir aturar un nou intent de desnonament amb una concentració de prop de 150 persones, el col·lectiu la Fàbrika va portar la protesta a l’administració municipal per tal de forçar una solució política al problema.

En una reunió amb els grups municipals, els tècnics i el despatx d’advocats que porta l’expropiació, el consistori va establir les bases per poder traçar un full de ruta que culmini amb l’adquisició de la fàbrica. Segons explicava en declaracions a Ràdio Premià de Mar el tinent d’alcalde de Territori, Antoni Subirà, el camí a l’expropiació de Can Sanpere passa per 3 fronts principals: el pagament de la indemnització de 280.000 euros a Núñez i Navarro, els propietaris; la declaració de la finca com a Bé Cultural d’Interès Local, actualment en mans del jutge; i la pròpia negociació amb el promotor immobiliari. La previsió és que en les properes setmanes es puguin començar a concretar els següents passos a seguir.

L’ocupació de Can Sanpere va començar fa set anys i es va allargar fins al maig del 2017. Malgrat que la propietat va segellar l’espai i va posar mesures de seguretat, l’antiga fàbrica va tornar a ser ocupada l’abril del 2018. El 2013, l’aleshores alcalde Miquel Buch va convocar una consulta que va ser favorable a l’expropiació.