L’actual CAP es troba en barracons. Foto: Ajuntament

Maite Vinyals va rebre a principis de setembre una delegació de Catsalut per encarar un dels reptes més urgents del municipi: la creació d’un nou Centre d’Atenció Primària (CAP).

L’actual CAP és una construcció del 2010 amb mòduls prefabricats. Per aquest motiu, l’any 2017, l’anterior alcaldessa, Lina Morales, va sol·licitar a la Generalitat la construcció d’un nou centre per millorar la infraestructura sanitària del municipi.

Mesos després, Juli Fernàndez, delegat del govern, va visitar l’Ajuntament per tractar, entre d’altres, el projecte del nou CAP.

A més, va poder palpar amb els seus propis ulls l’actual emplaçament del centre sanitari i va expressar el compromís de la Generalitat per tirar endavant amb la construcció.

ARRIBAR I MOLDRE
Ara, amb un nou govern al capdavant, però amb el mateix objectiu, l’Ajuntament de Cabrils ha pogut traslladar les necessitats del projecte als responsables de Catsalut.

La reunió de treball ha estat una primera presa de contacte per analitzar la situació del procés en què es troba la construcció del nou CAP.

PENDENTS DE LA NOVA SEU
El nou centre haurà d’ampliar les seves instal·lacions per donar cabuda a tots els serveis sanitaris que corresponen al municipi. De fet, actualment els usuaris d’aquest servei s’han de desplaçar fins a Vilassar de Mar, fet que també passa amb les urgències.

Malgrat que no s’ha acordat la ubicació del nou centre, es van valorar diferents opcions per substituir l’actual CAP, que està situat a la urbanització de Can Peró.