Els guanyadors van rebre el premi a Cabrils. Foto: Consell Comarcal del Maresme

Cabrils va acollir el passat 2 de desembre la cerimònia de lliurament de premis de la 35a Mostra Literària del Maresme. L’esdeveniment va coincidir, a més, amb la celebració dels 10 anys de la Mostra Literària de Cabrils.

A la Mostra Literària del Maresme van participar treballs d’autors dels 22 municipis de la comarca. Totes les obres guanyadores dels sis grups del certamen es publicaran en un llibre que ha estat il·lustrat, en aquesta ocasió, per la dissenyadora Magda Genestar, d’ArtCabrils.

L’acte va ser presidit per l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, i el conseller delegat de Cultura del Consell Comarcal del Maresme, Jordi Mir. També van assistir-hi alcaldes, alcaldesses i regidors i regidores dels diversos municipis de la comarca.

La guanyadora del primer premi de prosa en la categoria d’adults (més de 26 anys) ha estat Fina Joseph Caballé (Arenys de Munt), per l’obra Torra Blava; mentre que Marcos Castillón Espezal (Argentona) va guanyar el primer premi de poesia amb l’obra Naufragi.

Els segons premis, en canvi, han estat per a Jesús Ignacio Arroyo Calero (Vilassar de Mar) en la categoria de prosa per l’obra Nova Dehli, així com per a Carmen Vila Rovira (Sant Pol de Mar) amb l’obra Mars s’infinit en la categoria de poesia.

L’única guanyadora local de Cabrils ha estat Maria del Rio Gayan, que va endur-se el segon premi de prosa al grup B del certamen.