Jordi Mir considera que el pacte de govern amb ERC i AI-CM ha estat satisfactori. L’oposició demana més mesures de seguretat al municipi i col·laboració amb la resta de partits.

 

Jordi Mir (JxCat)

“Estem satisfets amb el pacte de
govern que hi ha actualment”

De l’1 al 10, com valora la seva gestió durant aquesta legislatura?
Valoro la gestió del govern municipal durant aquesta legislatura amb un 9.

Si després del maig torna a ser escollit alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
El primer que faré serà consensuar amb totes les forces polítiques amb representació al consistori el desenvolupament urbanístic del municipi.

Quins projectes considera que li han quedat pendents aquest mandat?
Aquest mandat s’han iniciat dos grans projectes: els 24 habitatges de protecció oficial de cal Conde i la rehabilitació i l’ampliació de la sala de teatre. També estem licitant el projecte d’enllumenat del castell de Burriac.

Aquesta legislatura han governat amb el suport d’ERC i AI-CM. Si guanyen les eleccions, seguiran en aquesta línia o buscaran pactes amb altres grups municipals?
Nosaltres mai no ens hem negat a negociar amb cap formació política. Estem satisfets amb el pacte de govern que hi ha actualment.

Si els veïns no li renoven la confiança i es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
Si finalment em quedo a l’oposició, la meva línia de treball serà, com sempre, procurar el millor per al meu poble.

 

Anna Maluquer (GxC)

“Hi ha hagut bones iniciatives, però
les formes no han estat les millors”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
És difícil una puntuació global. Hi ha hagut bones iniciatives, però les formes no han estat les millors. La transparència i la voluntat de fer participar tots els partits en temes importants no ha arribat a l’aprovat.

Si és escollida alcaldessa, quina serà la seva primera decisió?
Aturar-ho tot i mirar on som. No ens agrada com s’han dut a terme alguns projectes, com el teatre i la modificació urbanística que no està clara, tot i que ja s’ha contractat l’empresa que ha d’enderrocar-ne una part. També cal parlar amb els treballadors de l’Ajuntament, ja que hi ha una estructura poc operativa i un desconcert força generalitzat.

Què proposa per millorar la seguretat del municipi?
Millorar l’enllumenat i definir les preferències d’acció dels torns de la policia, com les rondes de vigilància, l’atenció directa…

Estaria disposada a pactar per entrar al govern municipal?
Crec que els pactes seran del tot necessaris i hi estem oberts. Caldrà veure finalment quins són els programes i les prioritats de cadascú.

Si es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
La mateixa que fins ara. Seguir el que es fa i aportar el nostre punt de vista, la qual cosa no és gens fàcil perquè sovint les propostes de l’oposició es prenen com si fossin entrebancs. Confio que Cabrera entengui que cal un canvi i que ens doni la seva confiança.

 

Enric Mir (ERC)

“Hem hagut de prendre decisions
difícils i que costen d’entendre”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Un 8, ja que hem hagut de prendre decisions difícils i que costen d’entendre. Alguns projectes s’han endarrerit molt i deixem els temes encaminats a finalitzar-los en el següent mandat.

Si és escollit alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
Parlar amb els treballadors de l’Ajuntament, personalment, per conèixer la seva opinió de la feina que fan i punts a millorar en el servei al ciutadà.

Quins projectes han quedat pendents aquest mandat?
La construcció dels habitatges de protecció Social, el soterrament de la rambla dels Vinyals, la regeneració de la nostra platja i la construcció d’una nova sala polivalent. Projectes d’envergadura i que no depenen directament del govern.

Aquesta legislatura han governat amb JxCAT i AI-CM. Si els números tornen a sumar, seguiran en aquesta línia o buscaran pactes amb altres grups?
No tanquem cap porta a ningú, ja que tothom és necessari per fer projectes de millora. Mirarem els programes de tots els partits amb representació i buscarem les millors aliances. Amb els actuals socis hem fet una bona feina.

Si es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
Estic convençut que això no passarà, però treballarem amb la mateixa intensitat i voluntat per fer una Cabrera millor per a tots.

 

Francesc Caldés (AI-CM)

“Cal molta més presència
policial física als carrers del poble”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Valoro la gestió del govern municipal amb un 6. Hi ha hagut alguns temes durant el mandat en els quals no hi hem estat d’acord, i tot i això s’han tirat endavant. Tanmateix, no puc dir que hagi estat una gestió nefasta.

Si després del maig és escollit alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
El primer que faré serà parlar amb la resta de regidors del consistori per tenir una bona entesa amb tothom.

Què proposa per millorar la seguretat del poble, un dels grans temes de debat al municipi?
Per millorar la seguretat el que cal, sobretot, és que hi hagi molta més presència policial física als carrers. Volem que hi hagi més patrulles a peu pels carrers, i no sempre en cotxe. A més, cal canviar algunes rutines de la Policia Local.

Estaria disposat a pactar amb alguna altra formació per entrar al govern municipal?
Sí, tal com sembla que seran les eleccions municipals, segurament serà gairebé impossible que cap partit tingui majoria sense fer pactes amb altres formacions.

Si finalment es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
Si ens quedem a l’oposició, intentarem proposar nous projectes i millorar els que ja estiguin en marxa. Volem fer valer la nostra opinió a l’Ajuntament.

 

Daniel Meroño (PSC)

“Ara el que toca, de manera
natural, és entrar al govern”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Un 4,99. Sóc radicalment moderat. Cal canviar les clàssiques polítiques demagògiques de ‘tot està bé’ o malament. Hi ha hagut encerts, però cal fer un canvi. Existeix la inèrcia del control per interessos.

Si és escollit alcalde, quina serà la seva primera decisió?
Reunir les forces polítiques, establir les prioritats, els deures de cadascuna i repartir responsabilitats. Volem formar un govern ampli i buscar altres fórmules de col·laboració si algú queda fora, com la delegació de competències.

Què proposa per millorar la seguretat del municipi?
Mesures preventives i dissuasives, com la il·luminació de punts conflictius. D’altra banda, les noves tecnologies poden afavorir el contacte entre ciutadà i policia.

Estaria disposat a pactar per entrar al govern municipal?
Per descomptat. No vetem ningú, tot i que altres ja ho han fet. El temps de les majories absolutes ha acabat.

Si es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
No contemplo aquesta possibilitat. Entenc la política com un projecte de vida. Vaig estar tres anys en una agrupació sense representació, després he estat 4 anys a l’oposició. Ara el que toca, de manera natural, és entrar al govern. Quan ets molts anys a l’oposició, es pot entrar en un bucle de demagògia que no va amb el meu caràcter.