Una dona amb mascareta passeja el gos durant la quarantena. Foto: ACN

La crisi pel coronavirus també ha arribat a Premià de Mar, que ha apostat per blindar l’economia local amb un paquet d’ajudes a comerços i proveïdors. Per tal de frenar la sacsejada socioeconòmica de la pandèmia, l’Ajuntament ha establert -a més a més de les restriccions de mobilitat marcades pel govern espanyol- mesures com la gratuïtat de les zones d’aparcament blaves i verdes o la limitació del cobrament dels rebuts mensuals en funció de la realització efectiva dels serveis, una decisió que afecta, per exemple, als alumnes de l’Escola Municipal de Música i als de l’Escola Bressol Municipal Els Gafarrons.

Tampoc es procedirà a reclamar el pagament de la taxa d’Ocupació de la Via Pública durant el període de temps en el qual no s’hagin pogut muntar les terrasses a conseqüència del decret d’alarma.

Pel que fa als proveïdors, els que tinguin contractes de servei continu amb el consistori no veuran suspesos els acords amb l’administració local, malgrat que no es puguin realitzar en les condicions ordinàries i establertes. Amb aquesta mesura es pretén garantir l’ocupació de les empreses afectades i el cobrament per part dels autònoms contractats.

VOLUNTARIAT SOLIDARI
També dins del pla per fer front al Covid-19, l’Ajuntament està coordinant un equip de voluntaris creat a partir d’una iniciativa solidària ciutadana per tal de donar suport a aquelles persones o famílies que en aquests moments de quarantena i confinament puguin necessitar alguna mena d’ajuda. I és que, en aquests moments, cal solidaritat.