L’antic club nàutic de Cabrera de Mar, ara en runes. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’enderrocament de l’antic club nàutic de Cabrera de Mar començarà el pròxim 11 de gener després de gairebé dos anys convertit en un edifici fantasma. Segons confirma l’alcalde del municipi maresmenc, Jordi Mir, les obres -que s’allargaran uns tres mesos aproximadament i aniran a càrrec de la Direcció General de Costes- podran iniciar-se finalment sense complicacions i en el termini previst malgrat l’actual situació sanitària i les restriccions vigents per la pandèmia del coronavirus.

Recordem que l’edifici portava en desús des del 2019, quan les autoritats van clausurar l’equipament perquè no complia un reglament vinculat a la Llei de costes, ja que superava deu vegades el límit de 300 metres quadrats ocupats de platja que estableix la normativa. En aquest sentit, Mir remarca que es tracta d’una bona notícia, ja que la demolició del club permetrà guanyar superfície de platja al municipi i assegura que l’objectiu del consistori és poder recuperar l’activitat de l’escola de vela per “mantenir la tradició nàutica” amb una instal·lació efímera durant la temporada de bany.

Des del govern espanyol apuntaven el passat gener que l’enderrocament seria una actuació “delicada” a causa de l’existència d’amiant en la construcció i pel desconeixement sobre quin tipus de cimentació hi ha a l’edifici. La previsió inicial és que les obres tinguin un cost de 128.500 euros.

L'Estat enderrocarà al gener l'antic club nàutic de Cabrera