El bloc afectat és al carrer d’Enric Granados. Foto: Google Maps

L’esforç de la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme va aconseguir a principis de febrer que la Sareb demanés la suspensió del desnonament d’un bloc sencer de pisos al carrer d’Enric Granados, on encara viuen 26 persones.

La plataforma, però, recorda que l’ajornament aconseguit només és de dos mesos. En aquest temps, l’Ajuntament haurà de trobar una alternativa d’habitatge per a les famílies afectades.

No obstant això, des de la Xarxa d’Habitatge insisteixen en el fet que les famílies volen quedar-se a les seves llars actuals i insten el consistori a negociar amb la Sareb perquè els donin un lloguer social.

Des de l’Ajuntament avisen que, de moment, encara no s’ha fet cap reunió amb la Sareb i que els Serveis Socials municipals estan tractant el cas de cadascuna de les 9 famílies afectades de manera individual.

“L’únic que pot fer l’Ajuntament ara per ara és trobar una solució per a cada família”, expliquen fonts municipals.

La Xarxa d’Habitatge considera que, ja que “la Sareb és una entitat bancària que va absorbir els deutes del sector financer espanyol” i que “ho va fer amb subvencions públiques”, tots els immobles d’aquest banc haurien de dedicar-se a “cobrir les necessitats d’habitatge de totes aquelles persones afectades per l’emergència habitacional”. Per tant, asseguren que les famílies que viuen al bloc d’Enric Granados haurien de tenir tota la legitimitat per poder-s’hi quedar.