El dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Masnou. Foto: Aj. del Masnou

Un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Masnou per frenar els robatoris en aquest municipi del Maresme ha conclòs amb la detenció de 15 persones. Segons informa el consistori en un comunicat, el desplegament policial es va iniciar fa dues setmanes amb l’objectiu d’identificar i arrestar els presumptes autors de diversos delictes a la zona i d’acabar amb la sensació d’inseguretat.

La investigació va començar quan es va detectar un increment d’incidents i fets delictius a la població, principalment a la zona de l’estació de Renfe i al Passeig Marítim. El balanç del dispositiu ha estat quinze joves detinguts -un dels quals menors d’edat- de nacionalitats marroquina i sèrbia. Del total d’arrestats, el jutge només ha decretat presó per tres joves.

Els robatoris s’acostumaven a cometre amb violència i intimidació, motiu pel qual algunes víctimes i han patit lesions de diversa consideració. Els lladres buscaven sobretot diners en efectiu i telèfons mòbils, però també van arribar a robar una bicicleta i una cadena d’or que el mateix lladre es va empassar per evitar que la policia localitzés la joia. La policia també investiga si els joves poden tenir relació amb diversos robatoris a domicilis.