L’etapa del masnoví a Phoenix ha durat un curs. Foto: Instagram (@ruuufio)

En poc més de tres dies, entre el 16 i el 19 d’aquest mes, Ricky Rubio ha format part de tres franquícies de l’NBA. El base del Masnou va començar el període de fitxatges als Phoenix Suns, que el primer dia de mercat el van traspassar als Oklahoma City Thunder (operació que el jugador no semblava veure del tot bé, ja que al seu Twitter va escriure What a business (Quin negoci). Tot i això, la nit del 18 al 19 de novembre, quan se celebrava el Draft, es va saber que el masnoví entrava en una nova operació entre equips… que el duia a la primera franquícia de la qual va formar part: els Minnesota Timberwolves.

Rubio va arribar a Minneapolis a principis de la temporada 2011-12, tot i que l’equip l’havia seleccionat en el pick número 5 del Draft del 2009 i seria en aquest equip on més cursos s’hi estaria, fins al 2017. L’estiu d’aquell any canviaria Minneapolis per Salt Lake City, la capital de l’estat de Utah, per formar part de la plantilla dels Jazz, organització en la qual va jugar dos cursos fins que l’estiu de l’any passat va signar un acord (de tres anys, a raó de 51 milions de dòlars) amb els Suns. La seva aventura a Arizona, però, només haurà durat un curs, el més accidentat de la història per culpa de la pandèmia.

LÍDER
Amb 30 anys (que va complir el mes passat), Rubio ha de ser un dels líders del conjunt de Ryan Saunders. Allà coincidirà amb un dels seus companys a la selecció espanyola, Juancho Hernangómez, i compartirà vestidor amb dos jugadors considerats top a l’NBA: el pivot d’ascendència dominicana Karl-Anthony Towns (amb qui ja va coincidir en la seva primera etapa) i el base-escorta D’Angelo Russell.