Giner vol tornar a fer-se una fotografia com aquesta. Foto: Arxiu

El compte enrere ja ha començat. El pròxim divendres 14 de desembre, el premianenc Juli Giner tindrà una nova oportunitat per proclamar-se, de nou, campió d’Europa. El púgil lluita a casa (la vetllada Irreductibles, organitzada pel seu gimnàs, Gallego Prada, es disputarà a la Vall d’Hebron, a Barcelona, on només ha perdut un dels cinc combats que ha disputat durant la seva trajectòria de vuit anys llargs com a professional) i en els vídeos que ha penjat entrenant ha fet públiques les bones sensacions que té en les setmanes prèvies al combat.

Per tornar a penjar-se el cinturó continental en el pes superploma, Giner haurà de derrotar el francès Samir Ziani, un púgil de 28 anys i tetracampió del seu país. El boxejador de la regió de l’Haute-Garonne ha intentat, com passa habitualment, evitar haver de lluitar a ‘territori hostil’, de manera que tot apunta que intentarà que el combat sigui discontinu i que els àrbitres l’hagin d’estar aturant constantment.

El francès, a més, és esquerrà, una condició que ha portat Giner a viatjar al Japó per entrenar contra altres boxejadors esquerrans i preparar millor aquesta cita continental.

El dia 10 d’aquest mes, de fet, s’han complert tres anys d’ençà que Giner va coronar-se com a campió de l’EBU (derrotant el també francès Romain Jacob per KO tècnic a Boulogne-sur-Mer).