La UE Vilassar de Mar podria no haver acabat el curs encara. Foto: UEVM

Ha passat ben bé un mes i mig d’ençà de l’esclat de la pandèmia i de l’aturada del futbol i el futbol sala (i de la resta de competicions esportives) i els clubs continuen sense tenir del tot clar quin serà el desenllaç de la temporada.

Entre els dies posteriors a les vacances de Setmana Santa i la Diada de Sant Jordi, però, les federacions (primer l’Espanyola i més tard la Catalana) van començar a perfilar possibles solucions per a les lligues.

La RFEF, per exemple, va proposar als clubs de Tercera Divisió posar el punt final al curs 2019-20 sense cap descens de categoria i fent que els quatre primers juguessin el play-off de forma ràpida tan bon punt fos possible. Els clubs van acceptar la primera part de la premisa, però van respondre a la decisió dient que l’ascens se’l juguessin els vuit primers en un play-off en camp neutral, partit únic i porta tancada. Això, si s’acaba acceptant, faria que la UE Vilassar de Mar aspirés a l’ascens a Segona B.

Pel que fa a l’FCF, després que la Junta Directiva de l’organisme liderat per Joan Soteras mantingués una reunió durant el matí d’ahir, es va anunciar que totes les competicions de futbol i futbol sala que organitzen es donen per finalitzades. El que falta, doncs, és resoldre els aspectes classificatoris, de manera que s’obren tres possibles escenaris: declarar les lligues nul·les, acabar-les amb ascensos i descensos o fer-ho només permetent promocions de categoria.

L’FCF consultarà els clubs, com el CD Masnou, el CE Premià, el CE Vilassar de Dalt o el CD Premià de Dalt, entre altres, per conèixer quin és el seu parer abans de prendre la decisió definitiva.