Driouich (de peu, de blanc) és l’ànima de la iniciativa. Foto: PH

El passat dissabte 20 va arribar a la seva fi una nova edició del Projecte Hamza, una iniciativa solidària amb la qual un jove del Masnou fill de marroquins, Hamza Driouich, visita escoles que hi ha a pobles del país dels seus pares per fer possible que els infants puguin fer el que a ell més li agrada: jugar a bàsquet.

La iniciativa va néixer fa tres anys i, en l’edició d’enguany, ha tingut l’ajuda del Joventut de Badalona, que ha donat material i pilotes i vha fet que el cap del seu bàsquet base, David Jimeno, acompanyés l’expedició. El Masnou Basquetbol, club en el qual Driouich és entrenador de la base, ha col·laborat en el projecte des de la primera edició.

La iniciativa ha anat creixent a mesura que han passat els anys (i fins i tot ha estat premiada per part de la Federació Catalana de Bàsquet), i aquest 2019 el Projecte Hamza ha visitat escoles d’Asilah (on va estar els primers cinc dies) i de Casablanca (en la seva recta final).

En els seus viatges anuals al nord d’Àfrica, Driouich troba patis mal asfaltats i plens d’irregularitats, pistes sense llum artificial o cistelles sense xarxes. Per això, des de l’any 2017 hi torna, perquè com va explicar a Línia Mar fa dos anys, “és l’experiència més maca que he viscut mai”.

El Projecte Hamza 2019 ja és història. Ara toca començar a pensar en el de l’any que ve.