Projecte Educatiu Masnou

L’alcalde Jaume Oliveras va obrir la tercera edició del fòrum. Foto: Ajuntament

En el marc de les activitats del Dia de les Ciutats Educadores, celebrat el passat 30 de novembre, l’Ajuntament va organitzar el tercer fòrum del Projecte Educatiu del Masnou (PEM). La iniciativa, nascuda ara fa 15 anys, va quedar aparcada fins al 2021. Aleshores, l’equip de govern actual va rescatar el projecte i el va redefinir atenent a les necessitats actuals de la ciutadania: “Fa 15 anys no s’havia fet encara una valoració del problema de l’absentisme escolar”, exemplifica la regidora d’ensenyament del consistori masnoví, Cristina Ramos. De la mateixa manera, continua Ramos, fa 15 anys tampoc s’atenia tant com ara a l’etapa educativa dels 0 als 3 anys i, encara menys, a les facilitats per a les dones treballadores per conciliar vida privada i feina.

Trobades com el tercer fòrum del PEM serveixen perquè els grups de treball que s’hi conformen aportin idees per a la millora de l’educació al Masnou. Però no només pel que fa a l’ensenyament, sinó també a l’educació en societat, al civisme.

En aquest sentit, el consistori destaca la feina del grup de treball dedicat a millorar la mobilitat a la vila, que es va crear al darrer fòrum del PEM, l’any 2021. Aquest grup de treball ha creat el ‘Metrominut’, un mapa amb les distàncies entre els indrets més significats del municipi i el temps necessari per desplaçar-se’hi, a peu, entre cadascun d’ells. Per a la regidora Ramos, aquestes trobades serveixen per instar la ciutadania a participar del dia a dia de la vila: “Involucren la gent i ajuden a fer que la ciutadania es faci seu el Masnou”, diu Cristina Ramos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram