Gràcies. Gràcies a la ciutadania de Castelldefels per protagonitzar un nou exemple de compromís, solidaritat, convivència i civisme, especialment des que es va declarar l’estat d’alarma. Un pas endavant imprescindible per fer front a la pandèmia, ocasionada per la COVID-19, que ha desencadenat una crisi humanitària global, afectant els àmbits sanitari, social i econòmic. L’excepcionalitat del context global ha requerit implementar mesures d’emergència, en tots els àmbits i institucions, per donar resposta a tota mena de necessitats.

A Castelldefels, el conjunt del municipi ha avançat en una direcció única en l’estricte compliment de les mesures de prevenció. Oferint la millor resposta possible per part del personal sanitari, protecció civil, cossos de seguretat, brigades de neteja i recollida de residus, equips de serveis socials i de l’Ajuntament en general. Tots i totes els treballadors i voluntariat del municipi. I, molt especialment, un nou exemple de compromís, solidaritat, convivència i civisme per part de les entitats, associacions i el conjunt de la ciutadania.

Malauradament, a Castelldefels són moltes les famílies que han perdut éssers estimats. Una situació dolorosa, que encara ho és més per la impossibilitat d’acomiadar els nostres éssers estimats de manera digna. Per aquest motiu, una vegada es consideri superada l’emergència sanitària, es realitzarà un homenatge de ciutat en memòria dels veïns i veïnes que han perdut la vida, i a tots aquells que han viscut d’una forma o altra les conseqüències de la pandèmia. Faig arribar les meves condolences a familiars i amics dels nostres éssers estimats que, malauradament, ens han deixat, i expresso el meu desig de recuperació per aquells veïns i veïnes que es troben lluitant contra el virus.

Hem de continuar sumant esforços per recuperar una certa normalitat com més aviat millor. Treballarem per constituir un nou Acord de Ciutat, amb entitats, associacions, representants del conjunt de la ciutadania, que representi la pluralitat de Castelldefels i amb la força necessària per garantir una reactivació econòmica, social i solidària, sense deixar ningú enrere. Castelldefels continuarà avançant, amb les persones com a protagonistes. Ara i sempre.