La Intersindical va tancar l’any 2020 amb un creixement del 26,7% d’afiliació respecte del 2019 i superant les 5.600 persones afiliades. Cal remarcar que el creixement del sindicat republicà i de classe s’ha més que triplicat des del 2017, quan la xifra d’afiliacions no arribava a 1.800 persones.

Pel que fa al Baix Llobregat i l’Hospitalet, el creixement des del 2017 ha estat encara més espectacular, sent d’un 210% en 3 anys. I és que el Baix Llobregat i l’Hospitalet ha estat tradicionalment un territori treballador i combatiu, lluitador pels drets laborals i socials de la comunitat.

Les dones, en el si del sindicat, representen el 40,5% del total de l’afiliació i el creixement del jovent ha superat el 60%. Per sectors i col·lectius, tots mostren un important creixement, amb un equilibri entre sector públic i sector privat.

Aquest creixement s’ha vist reflectit també en la representació sindical. A la nostra comarca, darrerament hem obtingut representació a Shaeffler de Sant Just, a Asproseat de l’Hospitalet, a Ciments Molins de Molins de Rei o a Tefsa d’Esplugues, per posar només alguns exemples.

Des de la Intersindical valorem molt positivament aquest creixement, especialment en un any complicat marcat per la pandèmia, la destrucció de llocs de treball, l’increment de l’atur i dels ERTOs, una realitat que ha fet créixer les situacions de pobresa i de precarietat laboral i social.

Sergi Perelló, secretari general del sindicat, ha posat de manifest “que encara amb la pandèmia fent estralls a la societat d’arreu del país, cal començar a revertir les situacions precàries i de pobresa que afecten molta gent. El sindicalisme lliure de peatges és l’eina que haurà de vetllar per capgirar una situació tan crítica”.

La Unió Territorial del Baix Llobregat i l’Hospitalet s’ha plantejat, entre les seves línies de treball, l’expansió al territori per tal d’arribar a ser el sindicat majoritari de la comarca, mitjançant campanyes d’afiliació locals i comarcals, i la consecució del màxim nombre possible de delegats i delegades sindicals a la SEAT – Martorell el pròxim 2023.