La plataforma que s’oposa al projecte d’urbanització de la pineda del Castell, Defensem el Castell, ha començat una campanya de micromecenatge per aconseguir el finançament suficient per portar l’Ajuntament als jutjats. Des de l’associació asseguren que han detectat algunes irregularitats en el procés administratiu per tirar endavant aquest projecte i ho volen denunciar als tribunals.

Per poder tirar endavant la denúncia, des de l’entitat expliquen que necessiten uns 4.000 euros per pagar el bufet d’advocats. De moment, ja n’han recaptat més de 5.000, de manera que el procés judicial s’engegarà aviat.

Ara, Defensem el Castell està buscant un bufet d’advocats especialista en dret administratiu que es pugui encarregar del cas. També estan analitzant la documentació per tal d’assegurar-se que la denúncia tindrà recorregut als tribunals i no faran un esforç en va.

Per la seva banda, les obres sobre el terreny es van posar en marxa a finals de juliol. Ja s’han talat més d’un centenar d’arbres de la pineda que envolta el castell i l’Ajuntament ha començat diferents actuacions.

Des de Defensem el Castell asseguren que fins a l’últim moment seran a temps d’aturar les obres i recuperar l’espai verd.

 

Piles de runa
a l’Olla del Rei

Per altra banda, Salvem l’Olla del Rei denuncia que l’empresa que està fent la reforma de l’avinguda Pineda està abocant les runes als terrenys on s’havia de construir l’edifici de l’ICFO, projecte finalment descartat. Ara volen que l’Ajuntament restauri els terrenys perquè hi puguin tornar els animals.