Cartell amb l’eslògan de la programació d’activitats culturals i d’oci per aquest estiu. Foto: Aj. de Viladecans

La pandèmia del coronavirus no aturarà la programació cultural i d’oci que cada estiu omple les places i carrers de Viladecans d’activitats. Però aquest any, per mantenir les distàncies i evitar aglomeracions, el que s’ompliran seran les xarxes socials. Bàsicament, el compte d’Instagram ‘Viladecans Jove’, que es convertirà en l’escenari on veure i escoltar el millor de l’escena cultural.

Aquest divendres arrencarà la programació d’enguany, que porta per nom F’estiu a casa. Es posarà amb marxa amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, que com sempre, tindrà els Diables de Viladecans com a mestres de cerimònies. Ells seran els encarregats de presentar el Castell de Foc, un espectacle que es podrà veure des del balcó. A més, es faran un taller per aprendre a cuinar una coca de Sant Joan. L’Ajuntament anuncia que durant la revetlla les platges estaran tancades per evitar aglomeracions.

A banda dels preparatius de Sant Joan, diumenge 21 serà el moment de celebrar el Dia de la Música. Per fer-ho, s’han organitzat una sèrie de concerts i actuacions on participaran músics locals, tallers i les escoles de música locals. Hi haurà concerts per a tots els gustos i de tots els estils musicals. I des de finals de juny i fins al 31 de juliol serà el torn de les arts escèniques i el cel·luloide amb el F’Estiu Oci i el F’Estiu Cinema, que tornarà a englobar el Festival de Curtmetratges Baix Film i que, a més, inclourà noves activitats per fer arribar el món del cinema a tots els veïns i veïnes.

El que l’Ajuntament ja ha anunciat que no hi haurà aquest estiu serà una nova edició del Festival Al Carrer. El consistori s’ha vist obligat a ajornar la 31a edició del Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer, que s’havia de celebrar els dies 3, 4 i 5 de juliol. Els seus organitzadors estan buscant noves dates perquè finalment l’edició es pugui celebrar i Viladecans es torni a omplir de les millors arts escèniques de carrer.