Els comerços de Viladecans poden recollir lots amb mascaretes i altres materials de protecció. Foto: Aj. de Viladecans

Les botigues i comerços de menys de 400 metres quadrats ja poden atendre clients que demanin cita prèvia. Aquesta és una de les mesures incloses en la Fase 0 anunciada pel govern de l’Estat, que obliga a determinades mesures de protecció i seguretat per evitar un rebrot del coronavirus.

Per això, l’Ajuntament de Viladecans reparteix unes bosses amb diferents materials de protecció com per exemple pantalles de protecció, mascaretes i dispensadors de gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans i superfícies. Cada comerç rep el que necessita en funció del que demana en unes enquestes que el consistori està enviant als comerciants.

Un cop els lots estan preparats, els botiguers poden passar-los a buscar a Can Xic, després que l’Ajuntament els citi en un dia i una hora personalitzada per evitar aglomeracions. Fins ara ja ho han demanat 54 establiments de la ciutat, que rebran 245 pantalles facials, 54 pots de gel desinfectant i 3.430 mascaretes quirúrgiques.

Tot aquest material el reparteixen tècnics municipals i membres de la Fundació Ciutat de Viladecans. Aquesta entitat també s’encarrega de fer viseres en impressores 3D, com també fan des del grup de makers de Viladecans i des de Viladecans Innovació Empresarial. Per altra banda, també es reparteixen 4.000 viseres fabricades en injecció de plàstic per l’empresa Nifco Spain.