La ciutat supera el mig miler de positius i suma a 929 sospitosos. Foto: ACN

Viladecans ja supera el mig miler de casos confirmats de coronavirus. Segons les dades més recents facilitades pel Departament de Salut, a la ciutat hi ha 572 persones contagiades amb la Covid-19. Això la situa en el primer lloc en nombre de casos entre les ciutats del Delta i en una de les més afectades de tota la comarca.

Qui s’encarrega de recollir les dades és l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Fa una setmana, aquest ens situava la xifra de positius a la ciutat per sota dels 500 casos, de manera que, tenint en compte que ara el nombre és de 572, l’increment ha estat de gairebé un 15%.

A més, l’Agència també recull els casos sospitosos, és a dir, aquells que presenten símptomes o que han estat en contacte amb algú contagiat però que no s’han pogut fer la prova. Salut constata que a Viladecans hi ha 929 sospitosos, de manera que, si tots s’acabessin confirmant, a la ciutat hi hauria gairebé els mateixos contagiats que a tot el Delta del Llobregat, on la xifra s’enfila fins als 1.666 positius.

La segona ciutat més afectada és El Prat, que suma un total de 465 positius. Per darrere se situa Gavà, amb 382 contagiats confirmats i Castelldefels, que tanca el recompte amb 247 contagiats per la Covid-19.