Viladecans aposta per donar més espai als vianants limitant la circulació de vehicles. Foto: Aj. de Viladecans

Viladecans limitarà el trànsit dels barris més cèntrics i més densament poblats de la ciutat. Aquest cap de setmana posarà a prova una iniciativa perquè gairebé quatre quilòmetres de carrers del municipi siguin només de vianants. Bàsicament estan ubicats als barris de la Montserratina i l’Eixample-Centre.

Segons el consistori, aquesta prova pilot s’ha posat en marxa per donar més espais als vianants en una zona molt poblada i amb voreres estretes en molts casos. A més, aquesta mesura connectarà quatre zones verdes de la ciutat. Es tracta dels parcs del torrent Ballester i la Riera de Sant Climent i les places de la Constitució i Salvador Allende.

La prova estarà en marxa des del dia 9 a les deu del matí i fins al dia 10 a les deu del vespre. Durant aquestes hores, pel perímetre delimitat només hi podran circular els veïns i veïnes que tinguin aparcaments soterrats a la zona i ho hauran de fer a només deu quilòmetres per hora. Per accedir-hi, ho hauran de fer a través dels set punts de control que s’instal·laran a les entrades i sortides d’aquest recinte exclusiu per a vianants.