L’Ajuntament tindrà 65 milions d’euros de pressupost. Foto: Google Maps

El govern local, format pel PSC i Iniciativa, va aconseguir tirar endavant els pressupostos municipals de l’any que ve al Ple que es va celebrar el passat 29 de novembre. Però els comptes del 2019, els últims d’aquest mandat, no comptaran amb el suport de l’oposició.

De fet, el grup que va anar més enllà va ser Guanyem, que va presentar una esmena a la totalitat. El partit considera que el pressupost presentat “no afronta les reformes estructurals que necessita” el consistori, no atén “les necessitats actuals i els interessos dels veïns” i afegeix que l’oposició no ha pogut participar en l’elaboració dels comptes.

La resta de partits coincideixen en el mateix punt i tots critiquen el govern local perquè no ha escoltat les seves propostes. Un dels punts més criticats dels comptes per l’oposició és la pujada de l’IBI d’un 1,5%. La portaveu de Ciutadans, Carolina Torres, va dir que aquesta decisió suposa “augmentar la pressió fiscal cap als veïns” un any més. Per Esquerra Republicana, no té sentit aquest augment tenint en compte les “xifres rècord de superàvit i de reducció de deute municipal”.

El pressupost del 2019 serà de 65,3 milions d’euros, inferior al d’aquest any. Una de les causes és la reducció dels ingressos, que cauran per sota dels sis milions d’euros. A l’hora de presentar-los, el govern local va explicar que els comptes de l’any que ve es basaran en quatre eixos que tindran les polítiques socials, la millora de la ciutat, les polítiques culturals i d’educació i el foment de l’ocupació com a prioritats.