Agents dels Mossos davant la comissaria del Prat. Foto: USPAC

La tensió entre els Mossos d’Esquadra i els veïns de Sant Cosme va esclatar divendres 18 de desembre a la matinada, quan mig centenar de persones van llançar pedres i van escridassar els agents de la comissaria que hi ha al barri. La policia relaciona els aldarulls amb l’operació que van fer els Mossos i els tècnics d’Endesa dos dies abans, en què van desconnectar 93 connexions fraudulentes a la llum i la policia catalana va desmantellar tres plantacions de marihuana que va trobar en alguns dels pisos que punxaven la llum. Alguns testimonis desmenteixen aquesta versió i asseguren que els veïns que van protestar eren persones a qui se’ls va tallar la llum tot i pagar els rebuts i estar connectats correctament a la xarxa.

El mateix dimecres 16 de desembre, dues inspeccions dels Mossos, en què fins i tot es va mobilitzar l’helicòpter de la policia, van acabar amb tretze clients i dos propietaris de dos bars denunciats per incomplir amb les normes per frenar els contagis de coronavirus, a més d’altres infraccions administratives i tinença de drogues. I el 6 de desembre es van denunciar un centenar de persones que estaven participant en una festa de petició de mà sense respectar les mesures de seguretat sanitària.

La situació que es viu al barri també la va denunciar el sindicat SAP-FEPOL, que l’11 de desembre va alertar de les amenaces i agressions que fa més d’un any que diuen que pateixen els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat. Per això, demana a les administracions “actuacions oportunes que aturin i corregeixin aquesta gravíssima falta de respecte contra les forces policials”.