Una de les tapes preparades en una edició passada de la Fira de l’Espàrrec de Gavà. Foto: J. Pérez / ACN

La temporada de l’espàrrec de Gavà arriba al seu punt àlgid entre el març i l’abril. Així doncs, ara mateix és el moment amb més producció d’un dels productes més exclusius i exquisits dels que es cultiven al Parc Agrari. Però el coronavirus i el confinament han fet que es perdi gran part de la collita, segons els càlculs dels pagesos i pageses que cultiven aquesta menja.

Un dels pitjors cops pel sector ha estat la suspensió de la Fira de l’Espàrrec, que enguany s’hauria celebrat des de demà i fins diumenge. Aquest esdeveniment que combina tradició i modernitat, ja que s’ha posat totalment al dia però sense perdre els seus orígens agrícoles que es remunten al 1932, és un dels millors aparadors per promocionar aquest producte tan exquisit.

Per reivindicar el producte i perquè la gent consumeixi més productes frescos i de proximitat tot i el confinament, l’AGT, l’Hortet del Baix i Soulblim han posat en marxa una campanya de promoció a les xarxes socials per fer més visible l’espàrrec de Gavà. Amb les etiquetes #MengemEspàrrecGavà, #CuinemEspàrrecGavà i #EspàrrecGavà, entrevistes i receptes de diferents xefs han promocionat l’espàrrec local i han reivindicat el paper de la pagesia.