El consistori lluita per conservar el litoral de la ciutat. Foto: Robert Ramos / AMB

Un espai lliure de fum a la platja. Aquesta és una de les propostes que s’han posat en marxa aquest estiu al litoral de la ciutat per intentar evitar que els humans tirin escombraries quan van a la platja. L’espai on estarà prohibit fumar serà d’uns 40 metres lineals de sorra i estarà ubicat a la zona del carrer Amposta. Per delimitar l’espai i fer evident que en aquesta zona de la platja no es pot fumar, a l’entrada es col·locaran cendrers perquè la gent hi apagui les cigarretes i les deixi allà.

En aquesta mateixa zona de la platja també s’instal·larà un punt de retorn d’envasos on els que retornin els envasos buits que hagin fet servir rebran cinc cèntims a canvi per cada envàs.

Amb aquest projecte impulsat per Rezero es pretén que les platges siguin espais lliures de fum, la gent prengui consciència de la contaminació que genera en un entorn natural com aquest i els efectes que això provoca al medi ambient i a les altres espècies. Per això, aquesta iniciativa també s’ha impulsat a les platges del Prat i de Castelldefels.

NOVA REPOSICIÓ DE SORRA
Per intentar reduir la regressió de la platja, a principis de mes es va fer una nova aportació de sorra abocant 25.000 metres cúbics a la zona situada davant del carrer Balmes, que va quedar afectada pels temporals de la primavera passada.

De fet, per intentar aturar aquest problema, l’AMB i el Ministeri de Transició Ecològica estan estudiant la possibilitat de construir barreres submergides, una mesura de baix impacte ambiental per protegir el litoral dels temporals.