Representants dels impulsors de la Xarxa. Foto: Ajuntament

2.300 nois i noies de la ciutat ni estudien ni treballen. Això suposa un 34% de la població gavanenca d’aquesta edat, una xifra que preocupa el govern municipal. Per tal de canviar aquesta situació i aconseguir que més joves no deixin els estudis i trobin una feina, l’Ajuntament ha impulsat la Xarxa de Transicions Escola-Treball. Des del consistori expliquen que aquest espai de treball vol servir per coordinar totes les accions que es posen en marxa per tal d’orientar i acompanyar els joves en el moment en què deixen el món educatiu i entren a formar part del món laboral.

Per aconseguir-ho, alguns dels membres que formaran part de la Xarxa seran els departaments d’Educació, Promoció Econòmica, Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament; centres educatius; organitzacions sindicals i empresarials; el SOC i la Delegació Territorial de la Conselleria d’Educació, entre d’altres.

Una de les primeres iniciatives que posarà en marxa aquest pla és la creació d’un servei d’orientació i acompanyament per ajudar els joves a triar el camí educatiu i laboral a seguir. També s’elaborarà un pla de treball que ha de pensar el model que seguirà la Xarxa i quines activitats es faran per desplegar-lo.

D’aquesta manera, el consistori vol reduir el nombre de joves que deixen els estudis i no troben una feina quan acaben el darrer cicle d’Educació Obligatòria.