Baixa el nombre de pacients ingressats amb coronavirus. Foto: Àlex Recolons / ACN

L’Hospital de Viladecans està tornant, de mica en mica, a com era abans del coronavirus després d’haver-se transformat completament per atendre de la millor manera possible a tots els pacients que hi va portar la pandèmia. Segons expliquen des del mateix hospital, el dia 18 només hi quedaven cinc pacients ingressats diagnosticats amb la Covid-19. Per atendre’ls amb totes les garanties, estan en una unitat d’hospitalització reservada per atendre persones contagiades amb el virus.

Aquest és un escenari molt diferent del que hi havia fa només unes setmanes, quan l’hospital en ple estava dedicat a atendre els pacients contagiats amb el virus.

TORNEN LES OPERACIONS
Un dels símptomes que l’hospital està tornant a la normalitat és que s’està recuperant l’activitat quirúrgica programada però, de moment, amb només tres dels cinc quiròfans del centre oberts. Durant el pic de la pandèmia, l’activitat es va reduir a operacions urgents i aquelles relacionades amb oncologia.

També s’estan tornant a fer visites, proves i consultes, una activitat que ja està a la meitat del ritme anterior a la pandèmia.

“EVITAR UN REPUNT”
La directora de l’hospital, Montse Oliveras, explica que “la Covid-19 és una malaltia comunitària” que obliga a tothom a “extremar les mesures” i a no “abaixar la guàrdia” per “evitar un repunt”.

En la lluita contra el coronavirus, l’hospital també ha aconseguit recaptar més de 17.700 euros tant de particulars com d’empreses i entitats de la ciutat.