La regidora Candela López denunciant el cas al Síndic. Foto: Movem

La relació entre el govern de Maria Miranda i els seus antics socis de Movem ha viscut un nou episodi de tensió amb la composició de les comissions informatives. Al maig, després que la regidora Ana Quesada fos expulsada del grup dels comuns i continués al govern local com a regidora no adscrita, el govern local va aprovar una modificació de les comissions informatives que retirava un dels dos representants que tenien els comuns i n’atorgava un a la regidora no adscrita. La proposta es va aprovar amb el vot en contra dels tres regidors de Movem, l’abstenció de PP i Cs i amb un informe negatiu de la secretària municipal, que considerava que la mesura no era proporcional a la representació dels diferents partits.

Des de Movem denuncien que aquest informe va arribar quan el Ple ja estava en marxa i, davant el que van considerar un cas de prevaricació per part de l’alcaldessa Maria Miranda, van decidir denunciar els fets al Síndic de Greuges.

La qüestió, però, es va tornar a debatre al Ple d’aquest setembre, quan la coalició de govern local va presentar una nova proposta en què Movem tornava a tenir dos representants a les comissions informatives. En aquest cas, la nova composició va tirar endavant amb el vot a favor de tots els partits i amb l’única abstenció de la regidora no adscrita. Tot i la compensació, des de Movem consideren que el govern de Miranda s’atorga una majoria que no té al Ple i que hauria d’apostar pel diàleg amb les altres forces polítiques. Pel que fa a la denúncia, esperen que el Síndic arxivi el cas quan comprovi que tot ha quedat resolt a través del Ple.