Un moment de la manifestació davant de l'Ajuntament. Foto: Twitter (@ecologistes)

L’acampada que la plataforma Defensem el Castell va començar diumenge 8 de juliol per intentar frenar el projecte d’urbanització de la pineda que hi ha a la falda del Castell de la ciutat es va acabar dijous 19 de juliol. Un jutjat de Gavà va ordenar als Mossos d’Esquadra que desallotgessin els acampats i que permetessin l’entrada dels treballadors, que van començar a talar els primers arbres.

Durant l’operació policial, una activista va ser detinguda i portada a la comissaria de Gavà després d’intentar saltar-se el cordó policial. Va ser alliberada a primera hora de la tarda. Mentre molts veïns observaven la tala dels primers pins de la parcel·la, es va convocar una manifestació davant de l’Ajuntament per a les sis de la tarda, una hora abans del Ple.

La plataforma tenia l’esperança que el projecte de construcció de 200 pisos al Castell, una de les últimes zones verdes de la ciutat, es paralitzés al Ple, però la moció presentada conjuntament pel PP, Cs i els veïns no va prosperar.

Els partits del govern van dir que el PP i Cs havien enganyat els veïns perquè la moció presentada no tenia valor jurídic ni servia per frenar el projecte. A més, en declaracions a Línia Mar hores abans del Ple, l’alcaldessa María Miranda va explicar que no podien aturar les obres perquè podrien cometre un delicte de prevaricació. Tot i això, al Ple ERC i Movem van defensar que no estaven a favor del projecte. La tensió es va traslladar al carrer quan es va acabar la sessió i alguns regidors van haver de sortir escortats pels Mossos d’Esquadra.