Tamara Carrasco reclamarà una indemnització per danys morals al Ministeri de Justícia. Foto: Alan Ruiz Terol / ACN

L’advocat Benet Salellas, encarregat de la defensa de l’activista Tamara Carrasco, ha anunciat que demanarà una indemnització al Ministeri de Justícia pels danys morals que han provocat a la membre dels CDR de Viladecans. Carrasco va ser absolta aquesta setmana de l’acusació d’incitació de desordres públics, una sentència que el seu advocat celebra perquè “revoca tot el missatge criminalitzador que s’ha volgut construir a l’entorn dels CDR”.

El cas de Carrasco va començar l’abril del 2018, quan la Guàrdia Civil la va detenir i la va portar a l’Audiència Nacional, on se la va acusar de terrorisme i rebel·lió. El magistrat encarregat li va imposar, com a mesura cautelar, la prohibició de sortir de Viladecans, una mesura que va estar en vigor més d’un any. Durant aquest temps, el mateix tribunal va rebutjar l’acusació de terrorisme i va enviar el cas a Barcelona, on va tardar uns mesos a trobar un tribunal que se n’encarregués.

Durant aquests mesos, Carrasco continuava sense poder sortir de la ciutat, tot i que l’acusació havia passat de terrorisme a incitació de desordres públics. Una acusació que la jutgessa tampoc ha considerat provada. En la sentència, la mateixa magistrada critica l’actuació de la Guàrdia Civil, que ha estat incapaç de dir com va aconseguir l’àudio de whatsapp que atribuïen a Tamara Carrasco.

La jutgessa també creu els actes que van dur a terme els CDR durant la Setmana Santa del 2018 “eren legals” i que “no hi havia cap conducta delictiva a retreure”, segons explica Benet Salellas a l’ACN. Així doncs, l’advocat considera que la sentència demostra que la conducta dels CDR “era totalment legítima”.