L’activista Tamara Carrasco durant el judici. Foto: ACN

El judici a Tamara Carrasco ha quedat vist per sentència. Dilluns 28 de setembre, després de gairebé dos anys i mig de la detenció que la va portar a l’Audiència Nacional acusada de terrorisme, rebel·lió i sedició, i després de passar més d’un any sense poder sortir de Viladecans per ordre dels jutges, l’activista viladecanenca ha pogut declarar al tribunal per explicar “la veritat”.

Això és el que va dir al jutge, davant de qui va assegurar que és víctima d’una “operació d’estat”. En aquest sentit, Carrasco va afirmar que “ha quedat demostrat que estic sent jutjada per ser qui soc i pensar com penso” i va afegir que el seu patiment i el de la seva família “ha estat per un no res”, tal com recull l’Agència Catalana de Notícies.

La defensa de la membre del CDR, liderada per l’advocat Benet Salellas, va argumentar que Carrasco no va donar directrius per fer accions de protesta, sinó que el missatge de WhatsApp era per traspassar la informació que s’havia donat en una assemblea oberta. Per això consideren que l’operació de la Guàrdia Civil va ser “desproporcionada”.

Salellas també va demanar als agents de la Guàrdia Civil que havien investigat el cas que expliquessin d’on havien tret els àudios, cosa que no van poder respondre. Per això, va criticar que s’hagi “passat de puntetes” sobre la investigació del cas i va acusar els agents d’actuar amb un “biaix ideològic claríssim per criminalitzar una ideologia determinada”, en aquest cas, l’independentisme català.

La Fiscalia es va defensar assegurant que “no té res en contra dels CDR ni de les idees que defensen” i va afegir que no acusen “per idees polítiques sinó per uns fets” que intenten demostrar. En aquest punt, la defensa també va demostrar que algunes de les accions de les quals es parla en l’àudio de WhatsApp no es van acabar fent. El fiscal demana set mesos de presó per a Tamara Carrasco per un delicte d’incitació a desordres públics.