L’activista Tamara Carrasco i el seu advocat, Benet Salellas. Foto: Gemma Sánchez / ACN

El Jutjat Penal 25 de Barcelona ha absolt l’activista viladecanenca Tamara Carrasco. Ho ha comunicat el seu advocat, Benet Salellas, que a un quart de dues del migdia ha penjat una foto de la resolució de la magistrada, on diu que Carrasco queda absolta del delicte d’incitació als desordres públics del que l’acusava la Fiscalia.

Segons Salellas, la jutgessa considera que el missatge de whatsapp interceptat per la Guàrdia Civil era només informatiu i, en cap cas, Tamara Carrasco no incitava a cometre cap desordre. A més, el lletrat també explica que la magistrada considera que les accions realitzades pels CDR durant la Setmana Santa del 2018 van ser legals.

Amb aquesta absolució es tanca un episodi de la repressió de l’Estat contra els activistes independentistes que va començar l’abril del 2018, amb la detenció de Tamara Carrasco i l’exili d’Adrià Carrasco. En aquell moment se la va traslladar a l’Audiència Nacional acusada de rebel·lió i terrorisme. Tot i que pocs mesos després l’acusació es va rebaixar a incitació de desordres públics, el tribunal va imposar diverses mesures cautelars a Carrasco. Una d’elles era la prohibició de sortir de Viladecans, mesura que va estar en vigor més d’un any mentre el cas passava de Madrid a Gavà i d’allà a Barcelona.

Finalment, el cas el va assumir el jutjat número 25 de Barcelona, que ha decidit absoldre Tamara Carrasco de tots els càrrecs.