Les protestes del sindicat SPL-CME continuen davant l’Ajuntament per la falta d’entesa amb el govern municipal. Foto: Twitter (@splcme_elpratll)

La reunió que hi va haver ahir al matí entre els representants dels sindicats de Policia Local del Prat i el govern municipal va acabar sense acord. Així ho expliquen fonts dels representants dels treballadors presents en la trobada, que asseguren que no han aconseguit cap mena d’acord amb l’Ajuntament.

La reunió, avançada per Línia Mar i que es va convocar gràcies a les protestes que cada dimecres convoca el Sindicat de Policia Local (SPL-CME) davant de l’Ajuntament, es va fer per videoconferència i també hi van participar la resta de sindicats amb representació al cos, així com diferents membres del govern municipal encapçalat per l’alcalde Lluís Mijoler.

Els agents reclamen millorar les condicions laborals per evitar que cada any marxin agents a altres policies, cosa que fa que la falta d’unitats al cos sigui crònica i no es puguin assolir els 120 agents, un compromís que l’Ajuntament va firmar amb els sindicats el 2013. Des de SPL-CME consideren que per consolidar la plantilla cal millorar les condicions laborals dels agents i afegeixen que la millor manera per fer-ho és canviar el calendari laboral perquè sigui més beneficiós pel cos.

Sobre les proves PCR davant de possibles casos sospitosos, des de l’Ajuntament expliquen que segueixen els protocols marcats per la Diputació, el Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat i que han estat validats per Inspecció de Treball. En aquest sentit, des del consistori expliquen que no es fan tests massius a tots els treballadors, sinó que es fan quan hi ha sospites de contagi i afegeixen que la meitat de les proves les han fet a agents del cos de Policia Local.