El projecte preveu construir dos carrils per sentit, voreres i aparcaments que destruirien el bosc de ribera. Foto: Google Maps

Un dels principals objectius de Salvem l’Olla del Rei és que l’Ajuntament modifiqui el Pla General Metropolità (PGM) perquè els terrenys de l’Olla del Rei i de les zones verdes del voltant passin a ser espais naturals i definitivament no s’hi pugui urbanitzar. D’aquesta manera es protegirien les espècies que hi viuen i no es destruiria un dels pulmons verds de Castelldefels.

Per això, els membres de l’organització adverteixen que també cal frenar la planificació actual d’urbanització del passeig Pitort, que consideren que preveu construir “una autopista urbana” just a tocar de l’espai natural, cosa que asseguren que posaria en perill l’hàbitat natural.

El projecte municipal que contempla el pla actual preveu la construcció d’una avinguda amb dos carrils per cada sentit, a més d’unes voreres i zones d’aparcament que Salvem l’Olla del Rei assegura que destruirien els boscos de ribera que delimiten l’espai. Per això demana al govern de Castelldefels que ho anul·li i protegeixi tot l’entorn natural.