L’espai no s’ha restaurat des de l’aturada de les obres. Foto: Salvem l’Olla del Rei

La plataforma Salvem l’Olla del Rei preguntarà al Ple del 20 de desembre si l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per modificar el Pla General Metropolità i protegir els terrenys de l’espai natural de l’Olla del Rei, que encara són urbanitzables. De fet, tots els partits van votar a favor d’aquest canvi en una moció presentada al Ple del passat 22 de març, però l’entitat no té coneixement que el procés hagi començat. Fonts de l’entitat expliquen que fa mesos que no reben informació per part del govern local sobre el tema i per això han decidit portar la qüestió al Ple.

A banda de la pregunta sobre la modificació del PGM, Salvem l’Olla del Rei també preguntarà al consistori què està fent per restaurar l’espai on s’havia de fer l’edifici de l’ICFO, que finalment es construirà en una altra parcel·la que no suposa cap impacte ambiental. L’entitat critica que cada vegada que demana explicacions a l’Ajuntament, aquest s’escuda dient que no és la seva responsabilitat i això provoca que l’espai es va deteriorant “perquè ningú se’n cuida”, posant com a exemple que a mitjans de desembre l’entitat va tancar l’espai amb una tanca perquè alguns conductors feien servir el terreny d’aparcament.

PROCÉS JUDICIAL LENT
Per altra banda, pel que fa al contenciós administratiu presentat per Defensem el Castell contra l’Ajuntament, l’entitat explica que el procés està en marxa però que els tràmits judicials “són molt lents”. De moment, la plataforma ha posat en marxa diferents iniciatives com la venda de calendaris solidaris per recollir diners per pagar les costes.