El CUAP de Castelldefels serà un dels centres d’atenció primària que es mantinrà obert. Foto: CASAP

El Departament de Salut està duent a terme una reorganització dels centres d’atenció primària (CAP) i de la capacitat d’hospitalització a la ciutat per tal d’afrontar amb les millors garanties l’augment de nous casos de contagi pel coronavirus SARS-CoV-2. Davant la situació d’excepcionalitat, Salut explica que s’estan adoptant mesures segons la disponibilitat de professionals que hi ha a cada centre i amb l’objectiu de garantir les condicions de seguretat en la prestació de l’assistència sanitària.

Una de les ciutats que viurà canvis serà Viladecans, que a partir d’avui concentra les atencions presencials al CAP Maria Bernades. Aquest centre mèdic també farà l’atenció presencial dels pacients que vinguin de Sant Climent de Llobregat.

A partir de demà, on es concentraran serveis serà a Gavà, on les visites presencials es concentraran al CAP Gavà 1, a Castelldefels, on totes les visites s’hauran de fer al CAP El Castell i al CUAP Castelldefels i al Prat, on els centres que continuaran oberts seran el CAP Disset de Setembre i el CUAP El Prat de Llobregat.

La resta de centres d’aquestes ciutats, que no estaran oberts al públic, donaran suport a l’atenció telefònica, a l’atenció domiciliària o a les cures en residències i altres centres mèdics que necessitin personal.

A més, des de Salut recomanen no anar als centres mèdics i fer les consultes no presencials, per tal d’evitar anar als centres d’atenció primària, que ja estan al límit. Per això, recomanen l’ús del portal La Meva Salut i de l’aplicació Stopcovid19.