El trasllat de la seu corporativa de la fàbrica Roca cap a les instal·lacions que la companyia té entre Gavà i Viladecans està ultimant detalls i podria estar enllestit abans de l’estiu. Així ho va confirmar el conseller delegat de l’empresa, Ramon Asensio, durant la presentació de dues exposicions simultànies que commemoren els 100 anys de la companyia. Es tracta d’un projecte “complex” però que està “molt avançat”, va dir. Un cop arribat aquest moment, la planta del Baix passaria a coordinar totes les que té l’empresa al món.

Les dues exposicions porten el nom Històries paral·leles. 1917-2017. Roca a Gavà i Viladecans, i es podran visitar fins al 27 d’agost a la Torre del Baró de Viladecans i al Museu de Gavà. Estan coproduïdes pels ajuntaments de Gavà i Viladecans en col·laboració amb Roca i amb el suport de la Diputació. Cadascuna de les exposicions recull fotografies procedents dels arxius municipals i de l’empresa, així com de cessions de particulars. També recullen documentació i objectes que il·lustren aquests cent anys d’història.

Al gener de 1917 la família Roca va inaugurar dues naus industrials a Gavà per a la producció de calderes i radiadors. Tretze anys després, el negoci es va ampliar inaugurant a Viladecans més naus per a la fabricació de banyeres i porcellana sanitària. I des d’aleshores, la fàbrica Roca ha estat un element clau en la transformació industrial i social dels dos municipis i del Delta. Milers de persones hi treballaven, vingudes de tots els punts de l’Estat, desenvolupant les ciutats i afavorint millores en serveis, infraestructures i en les condicions dels treballadors i treballadores. De la mà de la família Roca es va construir tot el barri del Poblat Roca i l’Hospital de Viladecans, així com les escoles Immaculada Concepció i Sagrada Família de Gavà, i les escoles Àngela Roca a Viladecans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram