El coronavirus ha impactat de ple al fabricant de lavabos i dutxes Roca. Divendres a última hora del vespre, la centenària marca de Gavà i Viladecans va enviar un correu electrònic als representants sindicals dels treballadors per informar-los que presentarà un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que, segons expliquen els sindicats, afectaria 449 treballadors d’aquest centre.

En el document enviat als sindicats, l’empresa va al·legar que pren aquesta mesura perquè no pot garantir la seguretat dels treballadors, ja que s’han confirmat cinc casos de contagiats al centre de treball. Segons ha pogut saber Línia Mar, aquests casos afectarien diferents departaments, com per exemple la fàbrica de porcellana, el servei tècnic o el magatzem.

De fet, quan el coronavirus es va començar a expandir per Europa, els sindicats ja van advertir que els treballadors del magatzem serien un dels més exposats, ja que tracten amb camioners i transportistes de tot Europa, també d’Itàlia.

Després de confirmar-se aquests cinc contagis, Roca va enviar a casa perquè fessin la quarantena gairebé una vuitantena de treballadors més. Davant d’això, l’empresa assegura que “es veu obligada a paralitzar totalment l’activitat del procés productiu per causa de força major”, ja que no podria garantir la seguretat de la resta de treballadors i treballadores del centre.

Tot i això, des dels sindicats asseguren que encara no han rebut cap notificació per reunir-se amb la direcció per tal de negociar les condicions d’aquest ERTO, que només afectaria la planta de Gavà i Viladecans.