Esquerra va proposar una moratòria del Pla de Ponent. Foto: Ajuntament

Una moció presentada per Esquerra Republicana per aturar el Pla de Ponent i “replantejar la política urbanística” de la ciutat va acabar sent aprovada amb els vots del PP i el PSC, l’abstenció de Ciutadans i els vots en contra dels republicans, a més de Podemos i Junts. Els papers van acabar canviats perquè els socialistes van presentar una esmena a la totalitat a la proposta dels republicans, que plantejaven una moratòria per aturar la construcció dels primers edificis a la zona de Ponent, ja que consideren que el pla urbanístic està obsolet perquè es va aprovar fa gairebé 14 anys.

De fet, des d’Esquerra recorden que els primers projectes es van començar a anunciar a finals de la dècada dels vuitanta i que tots s’han fet basant-se en el Pla General Metropolità, que és del 1976. A més, afegeixen que el pla preveia un creixement de la ciutat de 1.034 habitants anuals, cosa que no s’ha complert, perquè ha estat de 174 nous veïns per any.

Durant el Ple, el portaveu d’ERC, Albert Massana, va defensar que, amb una proposta com la d’Espai Roca, fer el Pla de Ponent és totalment innecessari, i per això va demanar “una revisió profunda i realista” dels plans d’urbanització de la ciutat.

Però el PSC va capgirar la situació i va aprovar la moció després de presentar una esmena a la totalitat on defensava que el projecte de Pla de Ponent és “cabdal” per al municipi, a més d’assegurar que s’adapta a les necessitats del canvi climàtic. Des del PP van sumar-se a la moció perquè consideren que és compatible apostar pel creixement i per protegir el medi ambient.