PSC, ERC i Junts hauran de buscar suports al Ple després de quedar-se en minoria arran de la sortida de Movem. Foto: Àlex Recolons / ACN

Davant la sortida de Movem, que ha fet que es quedin sense majoria al Ple, el govern de Castelldefels format pel PSC, Esquerra i Junts han volgut fer pública la seva voluntat de “seguir endavant” amb l’acord de govern firmat el juny de l’any passat. En un comunicat publicat pels tres partits asseguren que l’acord “segueix vigent en el seu plantejament”.

A més, socialistes, republicans i Junts es comprometen a “respectar el projecte de ciutat” que asseguren que comparteix el govern i els veïns i veïnes de Castelldefels i que té l’objectiu de fer un municipi inclusiu, sostenible, educador i feminista. La sortida de Movem ha fet que les tres forces es reparteixin les àrees que fins ara portaven els comuns, a qui agraeixen “la seva dedicació al servei del municipi” durant aquests cinc anys.

Aquestes competències es repartiran en quatre grans àrees: Drets i Ciutadania, Espai Públic, Dinamització Econòmica i Serveis Generals. Com ja vam explicar a Línia Mar, la sortida de Movem del govern municipal no serà immediata. El traspàs de carteres, que tots els partits garanteixen que es farà de manera “ordenada i endreçada”, es farà durant aquesta setmana i fins al 7 de juny. Un cop s’acabi aquest procés, serà el moment d’aprovar el nou cartipàs municipal.