Ni un pam de terra demana al govern del Prat que protegeixi els espais naturals i agrícoles de la ciutat. Foto: Twitter (@niunpamdeterra)

La plataforma ecologista del Prat Ni un pam de terra ha presentat una moció per aturar el projecte urbanístic Eixample Sud que impulsa el govern de Lluís Mijoler. El text de l’entitat demana als comuns i al PSC que freni el projecte i no construeixi pisos ni urbanitzi la zona, formada per espais agrícoles i naturals.

El projecte que impulsa el govern municipal preveu construir centenars de pisos a la zona que hi ha entre el barri de la Barceloneta i les reserves naturals de la ciutat, com La Ricarda o Ca l’Arana. Des de Ni un pam de terra asseguren que això posarà en perill aquests espais naturals, ja que els camps del parc agrari que ara hi ha entre la ciutat i les reserves, que funcionen a ple rendiment gràcies a la feina dels pagesos, fan de barrera de protecció entre la natura i la ciutat.

A més, també adverteixen que aquest espai acull diverses espècies d’aus protegides per la Unió Europea, que ha inclòs aquest terreny dins els límits de l’IBA (Important Bird Area) del Delta del Llobregat.

Ni un pam de terra vol que aquesta moció serveixi perquè el govern de Lluís Mijoler, format per El Prat en Comú i el PSC, aturi definitivament el projecte urbanístic d’expansió de la ciutat ARE Eixample Sud. Per això, i dins de les campanyes de mobilització ciutadana que van portar a organitzar una manifestació pels carrers de la ciutat el 12 de desembre, l’entitat també ha convocat una concentració a les sis de la tarda davant de l’Ajuntament.

Ni un pam de terra mobilitza El Prat contra els plans urbanístics del govern local