La capçalera de la manifestació de Ni un pam de terra que va recórrer diferents carrers de la ciutat. Foto: Twitter (@niunpamdeterra)

Més de 250 persones van participar en la manifestació convocada per la plataforma Ni un pam de terra per mostrar la seva oposició als plans urbanístics que el govern del Prat en Comú i el PSC impulsen al Prat de Llobregat.

Un dels principals punts de la protesta reclama l’aturada immediata del pla urbanístic ARE Eixample Sud, que preveu construir milers d’habitatges a la zona agrícola de la Marina, destruint el 14% dels camps del parc agrícola que hi ha més a prop de la ciutat.

Els convocants consideren que la manifestació va ser un èxit d’aquells que s’oposen a “l’especulació del totxo” com a model econòmic que impulsa el govern de Lluís Mijoler i el Departament de Territori de la Generalitat. Per això consideren que la prioritat hauria de ser conservar els espais naturals del Delta, i més tenint en compte la crisi climàtica i sanitària que estem patint.

Ni un pam de terra també defensa que “no cal fer créixer la trama urbana de la ciutat per construir habitatge públic” i afegeixen que, en cap cas, això ha de passar per “urbanitzar zones de gran valor mediambiental”. De fet, asseguren que “si la prioritat política fos fer assequible l’habitatge a la ciutadania del Prat, no es vendrien pisos de l’ARE Eixample Sud sobre plànol, d’alt standing, als preus que s’estan venent”. Per això asseguren que la necessitat d’habitatge públic que defensen els comuns o Junts per impulsar aquest projecte no són més que “excuses i coartades polítiques” per destruir un espai natural vital pel Llobregat, per l’àrea metropolitana i per tot el país.