Protesta de la plataforma Ni un pam de terra, que s’oposa als diferents projectes urbanístics que impulsa el govern de Lluís Mijoler al Prat. Foto: Twitter (@niunpamdeterra)

La plataforma Ni un pam de terra considera que la construcció d’un nou barri que El Prat en Comú i el PSC volen desenvolupar a la zona de l’estació, la Seda i la Paperera és un projecte faraònic i asseguren que es tracta d’“un error propi d’una altra època”, d’abans de l’esclat de la bombolla immobiliària.

És el que diuen en les al·legacions que han presentat al projecte, ara que s’ha fet l’aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM). L’entitat remarca que una economia basada en el totxo és insostenible. A més, defensen que la construcció de 8.000 pisos a la ciutat, en el context de pandèmia actual i davant les necessitats socials i econòmiques que tenen molts ciutadans, no soluciona cap d’aquests problemes, com tampoc l’accés a l’habitatge.

A les al·legacions també denuncien que les obres provocaran moltes emissions de gasos contaminants i que es destruirà una zona humida catalogada, destruint els escassos espais agraris que queden a la ciutat.