África Lorente va ser regidora de Castelldefels durant dues dècades. Foto: Aj. de Castelldefels

El passat 1 de maig va morir África Lorente. Lorente va ser regidora del PSC al Ple de Castelldefels el primer mandat, del 1979 al 1983, i hi va tornar el 1987, després de ser diputada al Parlament de Catalunya durant una legislatura (1984-1988). Nascuda a Tànger, Lorente va arribar a Castelldefels a mitjans de la dècada dels setanta.

A la ciutat, ella va ser una de les impulsores de l’agrupació local dels socialistes, lligada a la Federació catalana del PSOE, partit on militava des del 1976. També va ser una de les fundadores del Partit dels Socialistes de Catalunya. De fet, Lorente va arribar a ser la primera secretària de la Federació del Baix Llobregat i actualment formava part del Consell Nacional del partit.

En la seva vida professional, Lorente va ser mestra, professió que va exercir a col·legis com Edumar, Can Roca i Torre Barona, on també va fer de professora. Com a regidora, Lorente va encarregar-se de les carteres de Promoció Econòmica, Comunicació i Turisme, sent una de les impulsores del desembarcament pirata de les Festes del Mar.

Casada amb Agustín Marina Pérez, alcalde de Castelldefels des del 1979 fins al 2002, van tenir dos fills. África Lorente va morir el passat 1 de maig després d’estar més d’un mes ingressada a l’UCI de l’Hospital de Bellvitge per coronavirus. El PSC comarcal ja ha anunciat que li faran un homenatge tan aviat com sigui possible.