Can Rosés quedarà envoltat pels nous blocs. Foto: Twitter (@SalvemElCalamot)

Entitats i col·lectius ecologistes i de preservació del medi ambient tenen marcat el dia 14 de març al calendari. Per a aquell diumenge, la plataforma ‘No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot’ ha convocat una manifestació que vol mostrar l’oposició gavanenca a aquest gran projecte urbanístic que està impulsant el govern de Raquel Sánchez i que afecta unes 200 hectàrees de la ciutat on es construiran fins a quatre nous barris que estaran a tocar de Castelldefels. Per això, el 31 de gener es farà la presentació de la plataforma a l’Ateneu Arreplegades.

HI HA ALTERNATIVES
Des de ‘No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot’ consideren que, davant l’emergència climàtica que estem patint, no té cap sentit construir fins a 5.000 nous pisos a la ciutat que, “a banda de destruir l’entorn natural, col·lapsaran els serveis i augmentaran les emissions pel trànsit de cotxes”.

A més, asseguren que el problema d’accés a l’habitatge no se solucionarà amb aquesta promoció que impulsen empreses privades i creuen que seria molt millor concentrar l’edificabilitat als terrenys de la fàbrica Roca i que els blocs de pisos que s’hi construeixin siguin tots públics.

DISCURS “HIPÒCRITA”
Després del nomenament de Raquel Sánchez com a nova Secretària d’Estratègia i Clima del PSC, des de l’entitat creuen que el discurs de l’alcaldessa és “hipòcrita” i afegeixen que el municipi i l’Ajuntament tindrien una millor imatge si es combinés la solució als problemes socials com l’accés a l’habitatge amb el respecte pel medi ambient.