El projecte preveu construir 3.000 nous habitatges a tot el barri. Foto: Incasòl

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha anunciat que comença a vendre els primers terrenys del sector residencial de Llevant perquè es posi en marxa la urbanització del nou barri que s’ha de crear a la zona de Torre Roja. De fet, per a l’ens que depèn de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, la urbanització de la zona de Llevant servirà per construir un “nou eixample de la ciutat, connectant altres àrees fins ara fragmentades com són Oliveretes-Torrent Fondo i Laminación Baja”.

En aquest sentit, el projecte global preveu la construcció de gairebé 3.000 nous habitatges en una superfície de 26,6 hectàrees que també servirà per construir la continuació de l’avinguda Fraternitat i l’avinguda dels Jocs Olímpics.

Per començar, l’Incasòl ha posat a la venda les parcel·les 1, 2, 3 i 4, ubicades a tocar de la carretera de Barcelona. Es tracta d’uns terrenys que tenen una superfície de gairebé 4.300 metres quadrats on es podran construir fins a 190 habitatges i que tenen un preu de més de 7,8 milions d’euros.

D’aquests nous habitatges, l’organisme diu que 106 hauran de tenir diferents règims de protecció oficial i per això afegeix que donaran prioritat a les empreses que es comprometin a promoure habitatges de lloguer als terrenys que els hi siguin adjudicats.

En el seu anunci, l’Incasòl també explica que la urbanització d’aquest espai, que està previst que comenci l’any que ve, anirà a càrrec de l’empresa SPM Viladecans Mediterrània, que diu que està formada “amb capital íntegrament” de l’Ajuntament.

Precisament, des de la plataforma Salvem Oliveretes critiquen des de fa temps que el projecte només busca “reduir el deute” de l’empresa municipal i lamenten que el projecte “es carrega l’últim espai verd de la ciutat”.