L’Hospital de Viladecans s’ha transformat per fer front al coronavirus. Foto: Arxiu

L’Hospital de Viladecans s’ha transformat per fer front al coronavirus. El centre de referència per a Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent ha augmentat un 30% el nombre de llits que hi ha per poder atendre a tots els pacients contagiats per la Covid-19. A més, també treballa per poder augmentar un 10% aquesta capacitat per si arribés a ser necessari.

En temps rècord, tots els professionals del centre s’esforcen a fer aquests canvis estructurals i organitzatius que han de permetre augmentar la capacitat assistencial i l’especialització en l’atenció d’aquest virus. Per exemple, s’ha creat una àrea d’atenció als pacients més greus on se’ls pot donar una atenció més adequada mentre sigui necessari. També s’ha reservat un espai per als pacients que no estan infectats pel virus, on segueixen rebent l’atenció mèdica que necessiten però reduint al màxim el risc de contagiar-se. A més, a l’àrea ambulatòria es continuen atenent les consultes i fent els tractaments que no es poden ajornar.

Per altra banda, també s’han contractat més de 65 professionals de diferents àmbits necessaris per al bon funcionament de l’hospital i s’ha reorganitzat la plantilla per poder assumir l’increment de càrrega de treball que ha provocat la pandèmia. En aquest sentit, des del centre destaquen que el personal dedicat a la neteja de l’hospital ha augmentat en un 65%.

De cara als pacients, un dels canvis més importants que hi ha hagut és que no s’admeten visites ni acompanyants mentre duri la crisi sanitària. És una de les mesures de seguretat que s’ha impulsat per evitar nous contagis. Per contrarestar-ho, els professionals contacten cada tarda per telèfon amb les famílies per explicar-los l’evolució dels pacients. A més, també es facilita que els pacients es comuniquin amb videoconferència amb els seus familiars a través de la iniciativa ‘Apropant les famílies’, una mostra més dels canvis impulsats per l’Hospital de Viladecans per adaptar-se a la crisi sanitària provocada per aquesta pandèmia.