El celler La Vinya només ha elaborat 600 ampolles d’aquest nou aiguardent d’espàrrec. Foto: Celler La Vinya

Reivindicar el producte de proximitat, el patrimoni i la tradició agrícola de la ciutat i la feina de la pagesia. Amb aquest objectiu, el celler La Vinya ha creat l’aiguardent d’espàrrec de Gavà, un producte exclusiu del qual només se n’han produït 600 ampolles i que vol ser una nova manera de consumir un producte únic i exclusiu dels cultius de la ciutat, l’espàrrec blanc.

Jordi Vidal, creador d’aquesta beguda, explica al Bruguers que van haver de fer “fins a 16 proves” per trobar el format ideal. Finalment s’ha apostat per un aiguardent de raïm blanc en una ampolla que conté un espàrrec blanc sencer. El licor es va amarant del gust de l’espàrrec i de les sorres dels camps de Gavà, fins que acaba convertint-se en “un digestiu força interessant”.

Vidal el defineix com “un destil·lat del nostre país” que incorpora “la seva identitat gavanenca” i afirma que “no deixa indiferent, agradarà més o menys, però, que nosaltres sapiguem, no hi ha res similar”.