Agents de la Policia Local de Viladecans fent un control. Foto: Ajuntament de Viladecans

Els agents de la Policia Municipal de Viladecans han posat 325 multes a ciutadans i ciutadanes que incomplien el confinament decretat per l’estat d’alarma. Però segons expliquen fonts municipals, si la primera setmana se’n van posar 159, durant la segona quinzena la xifra ha baixat fins a les 137 sancions, cosa que suposa una reducció del 14%.

Els agents locals ho atribueixen a una conscienciació més important per part dels ciutadans, que entenen que quedar-se a casa és una mesura necessària per reduir el nombre de contagis per la Covid-19 i, d’aquesta manera, frenar la pandèmia provocada pel coronavirus.

La Policia Municipal explica que, entre el 15 i el 31 de març, el cos va realitzar més d’11.000 controls a vianants i conductors que anaven amb algun vehicle per la via pública. També han detallat que, de totes les denúncies que han posat, un 85% s’han posat de dia i el 15% restant de nit. A més, nou de cada deu denúncies s’han posat a homes i un 75% d’aquest tenen entre 18 i 50 anys. Per edats, només un 10% de les sancions s’han posat a menors de divuit anys.