Les Botigues votaran finalment l’adhesió a Castelldefels. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Sitges ha convocat una nova votació perquè el barri de Les Botigues voti si vol seguir formant part de la ciutat o prefereix passar al terme municipal de Castelldefels. Aquesta vegada el govern garrafenc ha convocat “un procés participatiu” amb l’esperança que el govern espanyol no torni a prohibir la votació, com ja va passar el maig passat amb la consulta que s’havia de celebrar el 26 de maig.

Llavors, la delegació del govern espanyol a Barcelona va demanar a l’Ajuntament de Sitges que suspengués la consulta perquè no tenia el permís de l’Estat per fer-la. Tot i que el govern sitgetà defensava que havia seguit la llei per convocar la votació al peu de la lletra, finalment va decidir desconvocar-la amb l’argument de protegir els treballadors i els organitzadors.

Amb el nou procés participatiu, l’Ajuntament garrafenc espera no tenir problemes i saber així què opinen els veïns i veïnes d’aquest barri a tocar de Castelldefels, que fa anys que demanen passar a formar part del municipi del Baix Llobregat.

Els 1.858 veïns majors de 16 anys empadronats al nucli de Les Botigues podran votar del 5 al 10 de novembre a través d’internet.

L’Ajuntament de Sitges explica que, un cop es tanqui la votació, prendran nota de l’opinió expressada pels veïns però que la decisió final dependrà d’ells, del govern de Castelldefels i de la Generalitat. Al maig, l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, va comentar a Línia Mar que des de l’Ajuntament no faran cap pas ni analitzaran cap situació fins que es conegui l’opinió dels veïns i les veïnes de Les Botigues.