Estat actual de la parcel·la on s’havia de construir l’ICFO. Foto: Salvem Olla del Rei

El govern local està treballant per aprovar una moratòria de 12 mesos per aturar les llicències de construcció del Pla Urbanístic que afecta l’espai natural de l’Olla del Rei. L’objectiu de l’Ajuntament és protegir l’última zona humida que queda a la ciutat i preservar el gran interès mediambiental que té l’espai. El següent pas seria modificar el Pla General Metropolità. En declaracions a Línia Mar, el regidor de Medi Ambient, Ramon Morera, ha explicat que des de l’Ajuntament ja han mantingut converses amb diferents departaments de la Generalitat per preservar l’espai natural.

Segons Morera, ara totes les administracions i les parts implicades, des de l’UPC fins a Salvem l’Olla del Rei, estan d’acord en el fet que s’ha de canviar el planejament urbanístic de l’espai per tal de preservar la seva riquesa natural.

UN BON REGAL
Els membres de Salvem l’Olla del Rei van conèixer el canvi de parer de l’Ajuntament durant una trobada que van mantenir amb Morera. La notícia ha estat el millor regal que podia rebre la plataforma, ja que ha coincidit amb la preparació dels actes per celebrar el primer aniversari de la creació d’aquesta entitat mediambiental.